Toegankelijkheid

Wij vinden het belangrijk dat iedereen deze website kan gebruiken. Een toegankelijke website is zo ontworpen en ingericht dat alle bezoekers hem kunnen gebruiken. Ook bezoekers die blind, slechtziend, doof of dyslectisch zijn. En ook bezoekers met een motorische beperking of die moeite hebben met het begrijpen van teksten. Wij werken er hard aan om de website zo toegankelijk mogelijk te maken en houden.

Toegankelijkheidsverklaring

Wij streven ernaar onze website toegankelijk te maken voor iedereen en op alle apparaten. Dit doen we door het naleven van de internationale toegankelijkheidsstandaard WCAG 2.1 AA. In onze toegankelijkheidsverklaring leest u op welke punten we afwijken van deze richtlijn. En aan welke punten we momenteel werken. 

Toegankelijkheidsonderzoek

Het toegankelijkheidsonderzoek naar www.tiel.nl is afgerond op 21 juli 2021. Dit onderzoek laat zien in hoeverre deze op dit moment voldoet aan de internationaal geaccepteerde toegankelijkheidsrichtlijnen (WCAG 2.1). Het onderzoek is gericht op de content en de techniek van de website. Hieronder kunt u de volledige onderzoeksrapporten downloaden.

Voldoen aan de Webrichtlijnen

De website van de gemeente Tiel voldoet nog niet volledig aan de Wet digitale toegankelijkheid.

Wij streven naar het toegankelijk maken van de eigen online informatie en dienstverlening, in overeenstemming met het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Probleem met toegankelijkheid melden

We besteden onze uiterste zorg aan de informatie op deze website. Hierbij staat voorop dat de informatie actueel, correct en voor de gebruiker relevant moet zijn. Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid blijven hierbij van belang. Daarom staan wij ook open voor opmerkingen of ideeën. Heeft u suggesties voor verbeteringen, opmerkingen of komt u fouten of verouderde informatie tegen, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

U kunt reageren via communicatie@tiel.nl en 0344 - 637 111. Wij streven ernaar om alle e-mailberichten, die bij het centrale e-mailadres binnenkomen, zo snel mogelijk te beantwoorden.